11

12/2017

08:12

V okviru mednarodnega rusko-slovenskega sodelovanja, ob podpori družbe perinatalnih strokovnjakih Sankt-Peterburga, Rusija, in Bolnišnice za ženske bolezne Postojna, tradicionalno zdravstveno-psihološki Center Gaja – Inštitut perinatalne psihologije, Slovenija, http://www.center-gaja.si/Home/, organizira mednarodni simpozij porodniške oskrbe z naslovom International Symposium of Obstetrics Care. Namen dogodka je združitev znanja in izkušenj z vseh koncev sveta o “mehkem” pogledu na vodenje poroda, na integracijo in podporo ob uporabi sodobnih pristopov, osredotočenih na potrebe žensk, otrok in sodobne družine v nosečnosti, med porodom in v poporodnem obdobju, na spoznavanje humanističnega pristopa k zanositvi, nosečnosti, porodu in poporodnemu obdobju.

Cilj potovanja je spoznavanje sistema obravnave materinstva v Sloveniji in Rusiji, humanističnega pristopa v babištvu  in izkušnja obporodnega spremljanja v porodnišnici z udeležbo perinatalnega psihologa in dule.

Program je namenjen vodstvenemu osebju klinik (porodnišnic), zdravnikom, porodničarjem, babicam in drugim strokovnjakom, menedžerjem klinik, ki jih zanima uvedba oddelkov Porod kot doma ali Centrov za fižiološki porod.

Udeležba na dogodku je omejena in je odprta samo za udeležence z osebnim vabilom z žigom organizatorja.

 

Strokovni program (nastopi):

 

  1. 12. 2017

9.00 Bolnišnica Postojna – predstavitev zdravstvenega sistema v Sloveniji, podpora družine, ki pričakuje otroka v Sloveniji, klinika Postojna

10.00 Porod v vodi: avtorski prispevek postojnske porodnišnice

11.00 Perinat. med. center Moskve - predstavitev, oddelek Porod kot doma

12.00 Porod – družinski dogodek. Nemedicinsko spremljanje poroda.

13.00 Porodna psihologija

 

  1. 12.2017

 

9.00 - 12.00 Ogled bolnišnice in praksa

12.00 Študija primera. Reševanje konfliktov v porodništvu.

 

14.12. 2017

 

10.00 ZD Logatec, ogled, sprejem, pogostitev, razprava

 

© All rights reserved